Frågor? Ring!
0171-53085

Styckegods och partigods – skicka inom Sverige

Ska du skicka styckegods eller partigods inrikes? Gör transporten enklare, smidigare och miljömedveten med Skubbets transportlösningar. Vi har bilar i många varierande storlekar och kan lösa dina transportbehov oavsett om du behöver skicka ett litet paket eller stora partier.

Vi har en stark lokal närvaro och erbjuder korta ledtider mellan bokning och leverans, med fokus på transporter inom och mellan Stockholm, Mälardalen och Uppland. 

Skillnaden mellan styckegods och partigods

Stycke och parti är olika typer av fraktgods, som förenklat skiljer sig åt beroende på vikt. Om du är osäker kring vilket typ av gods du vill skicka kan du kontakta oss, så hjälper vi dig.

Styckegods är en flexibel term för ett gods som kan utgöras av allt från olika typer av paket till långa rör eller pallar. Ett gods definieras som styckegods om vikten är under 1000 kg. 

Styckegods går i regel in på terminal, men på Skubbet gör vi saker och ting annorlunda. När ett gods hamnar på terminal finns alltid risken att det går sönder eller försvinner i omlastningen. Därför kör vi även styckegods med samma bil från dörr till dörr i den utsträckning det är möjligt – allt för en säkrare leverans.

Partigods är också det en samlingsbenämning på ett kolli, men som i detta fall överskrider en vikt på 1000 kg. Vanligtvis skickas partigods direkt mellan avsändare och mottagare utan att gå in på terminal, så även på Skubbet.

Fraktpriser för stycke- och partigods

Beroende på vilket typ av gods du vill skicka och mellan vilka destinationer du vill skicka det, kommer såklart också priset skilja sig åt. Om orterna du vill skicka godset mellan trafikeras av en linje, blir kostnaden oftast lägre. För en mer exakt prisbild kan du med fördel kontakta oss för en kostnadsfri offert.